Moje wpisy wędkarskie - strona 7

Karp faszerowany...

Karp faszerowany...

Karp faszerowanySkładniki: 1 kg karpia, 10 dkg pieczarek lub 20 dkg świeżych borowików, 6 dkg tłuszczu do duszenia i pieczenia pieczarek, 2 jaja, sól, pieprz, 3 dkg masła lub margaryny, 4 - 5 dkg tartej bułki, 1/8 litra śmietany, zielenina. Wykonanie: Karpia sprawić, usunąć oczy. Rybę opłukać, natrzeć solą. Pieczarki oczyś

czytaj więcej »

Sandacz z pieczarkami - palce lizać!!!

Sandacz z pieczarkami - palce lizać!!!

Sandacz z pieczarkamiSkładniki: 1 kg sandacza, 15 dkg pieczarek, 3 dkg tłuszczu,3 dkg mąki,4 dkg masła lub margaryny,sól,zielenina. Wykonanie: Sandacza oczyścić, opłukać, odfiletować ze skórą. Filety pokroić na porcje. Pieczarki oczyścić z ziemi, opłukać, oddzielić trzony od kapeluszy, pokroić w cienkie plasterki. Masło (2 dkg) ro

czytaj więcej »

Amur pieczony w folii

Amur pieczony w folii

Amur pieczony w foliiSkładniki: 1 kg amura, tłuszcz do pieczenia, 10 dkg cebuli, 15 dkg pieczarek, natka pietruszki, sól, pieprz, tymianek i sok z cytryny do smaku. Wykonanie: Rybę oczyścić, wypatroszyć i pokroić na porcje. Cebulę i pieczarki oczyścić, opłukać, pokroić w paseczki, wymieszać z posiekaną natką pietruszki i przyprawami.

czytaj więcej »

Amur po litewsku

Amur po litewsku

Amur po litewsku.Składniki: 1 kg amura,tłuszcz do pieczenia, 8 dkg ketchupu, 4 dkg migdałów, 3 dkg masła lub margaryny do zasmażki, 2 dkg mąki, 250 ml mleka, 4 dkg kawioru, 8 dkg żółtego sera, sól, gałka muszkatołowa do smaku. Wykonanie: Amura oczyścić, wypatroszyć, posypać przyprawami, tłuszczem i upiec w piekarniku. Migdały

czytaj więcej »

Amur saute

Amur saute

Amur sauteSkładniki: 1 kg amura, 4 dkg mąki, oliwa do smażenia, sól, pieprz i sok z cytryny do smaku. Wykonanie: Oczyszczonego i wypatroszonego amura umyć, przekroić wzdłuż na połówki usuwając kości kręgosłupa, pokroić ukośnie na porcje. Następnie posypać pieprzem, skropić sokiem z cytryny i pozostawić w chłodnym miejscu na 30 min. Następnie opró

czytaj więcej »